APK

Is het weer tijd voor de jaarlijkse APK keuring van uw auto? Plan direct een afspraak in bij RDW erkend autobedrijf A2 Automobielen Roermond. In de meeste gevallen kan uw auto binnen 24 uur terecht bij onze vestiging.

De APK is de wettelijk verplichte Algemene Periodieke Keuring. A2 Automobielen is een APK specialist in de regio midden- Limburg. Laat u uw auto APK keuren bij ons dan controleren wij of uw voertuig nog voldoet aan de eisen die gelden ten aanzien van veiligheid en milieu. Onze vakmensen zijn kundig en klantvriendelijk. De APK keuring is geschikt voor alle merken. Mochten er uit het keuringsrapport reparaties voortvloeien krijgt u altijd vooraf een prijsopgave. Zonder uw toestemming doen we niets. Zo komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meer informatie:

Algemeen
De Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt uitgevoerd om enerzijds de verkeersveiligheid te bevorderen en anderzijds ter bescherming van het milieu. Om te voorkomen dat de verkeersveiligheid in het geding komt worden onder andere de remmen, banden, verlichting, autogordels, carrosserie en stuurinrichting gecontroleerd. Daarnaast wordt gemeten of jouw auto niet teveel vervuilende uitlaatgassen uitstoot en voldoet aan de milieueisen.
Op deze site van de ANWB wordt meer uitleg gegeven over wat de APK precies inhoudt. Hier worden ook een aantal punten genoemd die je zelf kunt controleren ter voorbereiding op een APK. Bovendien kun je hier tips vinden van de RDW over controles die je zelf bij je voertuig kunt uitvoeren. Zo kun je vervelende situaties voorkomen.

Wanneer keuren?
Wist je al dat je twee maanden voordat de APK verloopt een nieuwe keuring kunt laten doen! De verloop datum van je APK wordt dan met een jaar verlengd ten opzichte van de oude afloopdatum. Dit voorkomt vervelende situaties waarbij je auto niet tijdig gekeurd is. En geeft je ook extra tijd indien er gebreken gerepareerd dienen te worden. Alleen maar voordelen dus!